Min brevdue blogg

9. feb, 2022

Så kom det besøk forrige dagen, da kom Arne L. og Kjell H. på besøk. De fikk se nye avlslaget og duene der. Mye duer og nok å ta av, hehe. Ble noen duer i hånden der da ja, i alle farger. 🙂. Så ble der inspisert der hvor jeg skal bygge flyveslaget. til slutt var det inn i varmen, fyr i vedovnen, og godt å varmt, så var det litt mat og drikke, og mange stamtavler. 🙂. Hyggelig besøk, takk for det. 🙂. 

Har sett mye på duene de siste dagene, driver tenker på ddet meste, men trenger nok mer tid på å finne ut hva som skal være med videre og hva som ikke skal være med.  Det er jo uprøvde duer alt, så ikke lett. Så er det det der med, hvem skal pares med hvem??

Mye kjekk tid fremover 🙂🙂🙂🙂

3. feb, 2022

Duene ser ut til å ha det bra, har tenkt på hvem jeg skal pare med hvem, sjong 1 som jeg har, hvem skal han få??  Vurderer flere, hunnen fra super flyverentil Paul, har en hun jeg har avlet selv, en av hunnene fra Flokenes duene ?? 

Så har jeg en av mine beste flyvere tidligere, Hustadvinneren, hvem skal jeg gi henne?? det er datter av sjong 1. Vurderer en hun fra Roy Inge, kanskje en Flor vervort fra flokenes?? 

Så er det 187 fra Roy Inge, tror det blir Porsmose hunnen som jeg fikk fra Audun, de har laget mange flotte unger, mange som overlever hvert år.

1508, sønn av 187, nydelig hann, skal få en like nydelig hunn, men hvem blir det?? Tenker forsatt, men tror det kan bli en som jeg har avlet selv, eller en fra one loft spesialisten Andersen i danmar, blir spennende. 

Har fått 2 halvsøsken til 187 av Roy Inge i år, tenker litt på de, hva vi skal få til der, hvilke partnere de skal få??. 

Veldig kjekt å tenke, planlegge, ombestemme seg for noe en tror er bedre, ja gøy. 

En annen ting jeg tenker litt på, jeg har lysrt å flyve lenger enn 200 km med god hjemkomst. Noen som har noen tanker om å flyve duer i januar og februar på 3-4-500 km?? Hadde vært kjekt å høre om det, hvis det er noen som tenker på det, eller har lurt på om noe slikt kan gjennomføres. Jeg har tro på det hvis en selvfølgelig har duene ute om vinteren. 

Nå får jeg gjøre litt her, er på jobb, nattskift i helsevesenet. 

Ha en nydelig dag alle nydelige der ute. 🙂

31. jan, 2022

Fint med en dag uten storm og regn. Var hos duene på morgen når jeg kom fra natt skift. Gikk igjennom noen duer, se forskjellen på duene, noen er bedre enn andsre, de andre er bedre på noe enn de første, hvordan det kroppslige. Egentlig veldig inrteresangt å kjenne, se og oppleve. Vet jo det at de som ikke er de beste kroppslige kan være de beste flyvere. Men tanken er vell den at hvis en har et utgangspunkt med kun gode duer, så er jo det kanskje det beste, om de ikke er utstillingsduer så går jo det, men kroppslige gode alikevell. 

Har 2 marmorerte søsken, at de er så forskjellig selv om de er søsken, ja det kommer forskjellige typer ut, selv om foreldre er veldig bra. Ja dette er ikke noe nytt, men artid å tenke på.

Så på facebook om en praktdue/rasedue utstilling, kjente at jeg savnet å delta på en utstilling, lenge siden sist. Skal nok delta neste gang hvis det blir mulig å arangere. Alltid så spennende å komme å se duene, overraskelser og skuffelser, hehe. 🙂. Sånn er det med utstilling. Så er det jo dommerne ja, det skal dømmes likt men det gjør det jo ikke, dommerne liker litt forskjellig. Har erfart at en liker litt store duer, en litt mindre duer og en annen liker det meste. Husker på 90 tallet, hvis en spesiell dommer dømte, lå jeg i toppen, andre dommere så viste en ikke helt hva som sjedde. Men sånn er det, uansett veldig interesangt med utstilling. Likt for alle duer i klassen, siden det er samme dommer i klassen. De gjør en god jobb dommerne. 🙂. Holdt på å begynne på dommerkurset en tid tilbake. 🙂-

Ja ja, ha en fin dag alle gode folk der ute. 🙂😎🙂

 

30. jan, 2022

Dagen idag har vært kort, sovet nesten hele dagen. Duene fikk mat litt senere enn siste dagene, så de kom å spiste med en gang, men ikke alle, så de var nok ikke skrubbsulten. 🙂.

Jeg observerer de, utrolig deilig å ha det sånn hos duene igjen. Har vært en anstrengt periode tidligere. Gleder meg til å drive skikkelig brevduesport, å drive det på min måte. Ser det er mange gode duer jeg har i avl, så det skal være mulig å få duer hjem fra slipp. 🙂. Men Langedalen i arna er jo ikke det beste beliggenhetsmessige plassen, eneste aktiv i dette området. Men jeg gir nå ikke opp, det viktigste er å få duene hjem, kosen med dueholdet. Jeg tar det så en utfordring denne beliggenhet, hehe. 🙂

29. jan, 2022

Idag sto jeg å studerte duene. Har ikke tenkt på det før, men jeg er jo faktisk vitne til mange forstillinger hver dag. 🙂. Hannen går je rundt på golvet å gjør seg til for hunnene på andre siden av sprinklene 🙂. Jeg sto lenge å studerte duene , regner med de kommer til å gå ned i vekt sånn som de holdt på. Til å med hunnen var litt aktiv. Har en 8 år gammel hunn, som er en av mine beste flyvere tidligere, hun ser ut til å slite litt om dagen, helt tydelig at alderen viser seg. Håper det beste for henne. Faren sjong 1 har vært litt tufs, men er ok nå. Han har allerede slitt de forrige 2 vintrene. Ellers så herjer ungdommene i slaget, og de litt eldre duene. Ingebjørg var i slaget å observerte duene når jeg lå å sov før nattskiftet mitt. Ser ut til at hun koser seg med duene, og det er bare veldig bra. 🙂. Jeg er nå på natt skift i helsevesenet. Vært mye å gjøre men heldighvis litt roligere enn i går. 

Under tiden min i slaget idag merket jeg meg at duene kanskje er blitt litt roligere å vant med eierne, hehe. Jeg liker fremgangen, ser frem til å vurdere alle sammen, se om det er noen som vil flytte 😎. Vært litt mye om dagene nå, så ikke vært så mye hos duene. Men det kommer seg. Så må dere alle ha en forsatt fin natt og fin dag senere. 🙂